HUR ÄR DET ATT BO I KVARTEREN VID HAVET?

Tänk dig att en del av Linnégatan av någon anledning har lyfts upp och placerats ungefär mittemellan Amundö Marina och Oxsjön i Sandsjöbackas naturreservat. Precis där ligger denna unika stadsdel. Kom gärna hit och titta!

HUSEN

I Nya Hovås är det stor variation på hur husen ser ut. Takhöjder, material i fasader och husens placering ger omväxling för ögat. Mångfalden av uttryck gör även att stadsdelen ser ut att ha vuxit fram efterhand under en längre tid. Husen ska vara trevliga att se på och det ska vara trivsamt att passera dem när man går runt i området. Avslappnat och trevligt kort och gott. Det är väl ändå så man vill ha det där man bor?

MELLAN HUSEN

Ett område handlar om så mycket mer än bara husen. I Nya Hovås har stor vikt lagts på livet mellan husen. Det här ska vara en plats att både bo på och besöka. Att trivas på. Då får man inte glömma bort det som händer mellan husen. Här finns dessutom fantastiska små mysiga butiker och verksamheter enligt Small Shops-konceptet. I Nya Hovås finns allt du behöver! 

DIN FRILUFTSLIVSGUIDE

En av de saker som gör Nya Hovås så speciellt är närheten till naturen. Därför har vi satt ihop en liten friluftsguide för dig som undrar kring vad skogen och havet har att erbjuda dig som flyttar hit.