Noblaskolan Nya Hovås Förskola äntligen invigd!


Den gröna förskolan vid Björklundabacken är äntligen invigd och barnskratt har nu blivit ett vanligare inslag i området. Extra efterlängtad har förskolan varit bland alla nyinflyttade småbarnsföräldrar i området. Totalt kommer 109 barn gå på förskolan.

 

Katja Brandt Persson är rektor för både Noblaskolans förskola och högstadium i Nya Hovås:

– Det känns fantastiskt att äntligen öppna förskolan som vi planerat för så länge. Det finns även planer på att genomföra ett helhetsperspektiv som gör det möjligt att gå hela sin såväl förskoletid som skoltid på Noblaskolan Nya Hovås.

– Vi har fått till en jättebra lösning här, med fantastiska lokaler och en härlig utegård för barnen. Just idag är det så klart extra härligt för dem att leka med all snö som kommit.

 

Det är tydligt att förskolan är efterlängtad:

– Det har varit ett väldigt stort söktryck så det är tydligt att vi är efterlängtade. I hela Göteborgs kommun finns platsbrist, så det känns bra att äntligen kunna öppna, säger Katja.

 

Stephanie Kohlström är biträdande rektor på förskolan:

– Vi ligger i ett helt perfekt område med nära till hav och natur. Dessutom med kollektivtrafik alldeles i närheten av skolan. Det gör att det är lätt att ta sig till utflyktsmål, vi försöker komma iväg 1-2 gånger i veckan.

 

Efter sommaren kommer även en kommunal förskola på Uggleberget att öppna, för att bemöta efterfrågan på förskoleplatser.

 

Från vänster: Stephanie Kohlström, biträdande rektor och Katja Brandt Persson, rektor Noblaskolan Nya Hovås.